OddThemes © 2015
WD-40 Amerikan Ordusu tarafından 1950 lerde füze parçaları korumak için bir pas çözücü önleyici-yağcı olarak geliştirilmiştir. WD40'ı binlerce insan keşfetti ve bir temizleyici, pas önleyici, gıcırtı durdurucu olarak evinde bulundurmaya başladı. Ayrıca WD40'ın menteşe, kilit, oyuncaklar gibi küçük öğeler üzerinde hafif bir yağ olarak harika çalıştığı bir gerçektir. Yüzeyler üzerindeki tozu, yağı, kiri çözer ve yerine kendisi yerleşir.


Öte yandan Bisiklet zincirleri, çok ağır yük altında ve hızlı çalışır. WD40'ın yağlama gücü bu harekete yetersiz kalır.. Nitekim, WD-40 temizlediği zincir yüzeylerine kendisi sızar. Ancak hareketten sonra yüzeye tutunamaz ve kurur. Böylelikle yürüyen aksamda 2 kuru metal yüzeyi karşı karşıya bırakarak daha çok korozyona yani aşınmaya sebep olur. Sonuç olarak bu malzemeyi zincirde veya bisikletin diğer hareketli aksamlarında kullanmak, hiç yağlamamaktan daha sakıncalıdır.


Zinciriniz için herhangi bir nalburiye dükkanından bulabileceğiniz silikonlu su geçirmez makine yağları idealdir. Metal yüzeylere uzunca süre tutunabilir ve sudan çok fazla etkilenmezler.

Kaynak: Why WD-40 is Bad for Your Bike Chain - Bicycle Tutor Video (çeviridir).






0 yorum: